dimarts, 16 de febrer del 2010

Nota de premsa enviada als mitjans

Vilanova de Bellpuig celebrarà la consulta independentista el 28 de febrer

La plataforma Vilanova de Bellpuig Decideix! constituïda fa aproximadament dos mesos per tal de poder organitzar les votacions, ja té a punt tot el dispositiu per tal que 1015 vilanovins, majors de 16 anys empadronats al municipi, puguin exercir el seu dret a vot a la consulta sobre la independència que es durà a terme el proper dia 28 de febrer. Els nou regidors de l'Ajuntament van mostrar el suport amb la iniciativa el passat 19 de novembre, votant unànimament a favor de la consulta per la independència. Així mateix, totes les associacions del municipi també han donat suport a la consulta. Per tal d'incentivar la participació, des de la plataforma ja s'ha posat a disposició dels votants una mesa de vot anticipat a partir d'aquest passat cap de setmana.


Fa un parell de mesos es va constituir la plataforma Vilanova de Bellpuig Decidei, a partir del suport unànime dels nou regidors de l'Ajuntament, govern i oposició, així com també de ciutadans anònims i totes les associacions del municipi (Associació de Dones l'Anjua, Llar de Jubilats Municipal, Club Tennis Taula, Club de bàsquet, Club d'Escacs, Club de bitlles, U.E. Vilanovenca, Grup Ecologista La Guineu del Pla, Gegants i Grallers, Agrupació Sardanista, AMPA, Grup de Bitlla, Club d'atletisme La Guinei, Grup de Lectura, Associcació de Jovent, Puntaires, Coral Verge del Lliri, Col·lectivitat de Regants, Unió de Pagesos i la Penya Blaurgrana). Des d'aleshores, i en contacte amb al Coordinadora Comarcal i la Coordinadora Nacional de les consultes, la vintena de persones que constitueixen la Plataforma han treballat per organitzar aquesta votació popular. Vilanova de Bellpuig se suma, així, als més de setanta municipis que pel proper 28 de febrer han organitzat la consulta independentista.


Les votacions a Vilanova de Bellpuig van començar aquest passat divendres, ja que per tal d'aconseguir la màxima participació possible de les 1015 persones que la Coordinadora té censades com a residents majors de 16 anys, s'ha organitzat una mesa de vot anticipat. Aquesta opció també es podrà dur a terme el proper cap de setmana, tan divendres (de 21.00h a 22.00h) com dissabte, durant la conferència que pronunciarà Carme Forcadell, periodista i responsable de comunicació de la Plataforma pel Dret de Decidir (PDD). Forcadell parlarà de la importància de realitzar aquestes consultes malgrat no siguin vinculants. L'acte tindrà lloc a Llar Municipal de Gent Gran a les 20.00h. La conferència de Carme Forcadell és el principal acte de promoció d'aquesta consulta, i també comptarà amb membres de la Coordinadora Comarcal.


Pel mateix dia 28 de febrer, les diferents entitats col·laboradores amb al Plataforma Vilanova de Bellpuig Decideix! han organitzat un seguit d'activitats culturals per donar un toc festiu a la cita. La colla de geganters i grallers La Guineu recorrerà el poble amb una cercavila, mentre que la colla sardanista Sol Ixent oferirà una exhibició de sardanes. Els qui s'acostin al local de les votacions també podran gaudir d'una xocolatada.


La plataforma organitzadora dóna a conèixer les seves activitats a través de la xarxa social Facebook i el blog www.vilanovadebellpuigdecideix.blogspot.com.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada