diumenge, 28 de febrer del 2010

Vilanova de Bellpuig diu ‘sí’ a la independència amb un 94’3% dels vots




478 vots pel sí, 21 pel no, 5 vots en blanc i 3 de nuls. Aquest ha estat el resultat de la consulta independentista celebrada a Vilanova de Bellpuig (Pla d’Urgell) aquest diumenge 28 de febrer. Així, un 94’3% dels vilanovins i vilanovines s’han mostrat partidaris a la independència de Catalunya, en una consulta que ha comptat amb un alt índex de participació. D’un cens de 976 electors, entre els quals, 115 eren immigrants i 27 de 16 i 17 anys, han exercit el seu dret a vot 507 persones, cosa que representa, un 51’9% de participació.

La consulta independentista s'ha desenvolupat amb total normalitat durant tota la jornada, en un ambient festiu. Les associacions del municipi han organitzat una gran varietat d'actes per tal d'incentivar la participació dels vilanovins i vilanovines. A partir de les 20.00 h. del vespre, una trentena de persones s'han reunit al col·legi electoral per poder presenciar el recompte de vots i han celebrat aquesta gran victòria de l'independentisme. La Plataforma Vilanova de Bellpuig Decideix s'havia fixat com a objectiu superar el 50% de participació, i el gran nombre de vots i el suport unànime dels votants cap al 'sí', ha fet que per l'organització s'hagi felicitat per aquest gran èxit.

dijous, 25 de febrer del 2010

Segueix la consulta en directe

dimecres, 24 de febrer del 2010

PROGRAMA D'ACTES 28F


La jornada del dia 28 de febrer serà moguda a l'únic poble del Pla d'Urgell que celebra la consulta en aquest dia!

Esteu convidades i convidats a tots els actes

A les 09.00h Obertura del col·legi electoral

A partir de les 10.00h: els GRALLERS I GEGANTERS "LA GUINEU" despertaran a tot el poble a bon ritme.

A partir de les 11.00h: davant el col·legi electoral (a la plaça de la Creu): Xocolata i coca per a tothom.

A partir de les 12.00h: Jocs de cucanya, com estirar la corda, cursa de sacs, el joc del mocador...

A partir de les 17.00h: l'Esbart Dansaire de Vilanova us oferirà una mostra de cultura popular, amb ballada de sardanes per part de les colles "Sol Ixent" i "Saltirons", i també ballarà la colla bastonera. finalment i per acabar la "Coral Verge del Lliri" ens cantarà unes cançons.

A partir de les 18.00h: Berenar popular, amb pastes salades i pica-pica

A les 20.00h: Tancament del col·legi electoral i comença l'escrutini dels vots.


Durant tot el dia hi haurà "paradetes" informatives i taules de recollida de signatures a favor de la campanya "Televisió sense fronteres".


Animeu-vos i veniu a gaudir d'una Vilanova plena d'actes per reivindicar el nostre dret a decidir. Fins diumenge!


que no decideixin per tu


Tots els actes seran gratuïts

Més assossiacions i donent suposrt

Unió Esportiva Vilanovenca

Penya Blaugrana de Vilanova de Bellpuig

dimarts, 23 de febrer del 2010

Vilanova de Bellpuig Decideix, a punt pel 28F

Carme Forcadell va parlar del 'aprofundiment en la democràcia” que suposa les consultes



Font: http://www.vilaweb.cat/noticia/3693423/vilanova-bellpuig-decideix-punt-28f.html

dimarts, 16 de febrer del 2010

Xerrada-debat 20-F

Nota de premsa enviada als mitjans

Vilanova de Bellpuig celebrarà la consulta independentista el 28 de febrer

La plataforma Vilanova de Bellpuig Decideix! constituïda fa aproximadament dos mesos per tal de poder organitzar les votacions, ja té a punt tot el dispositiu per tal que 1015 vilanovins, majors de 16 anys empadronats al municipi, puguin exercir el seu dret a vot a la consulta sobre la independència que es durà a terme el proper dia 28 de febrer. Els nou regidors de l'Ajuntament van mostrar el suport amb la iniciativa el passat 19 de novembre, votant unànimament a favor de la consulta per la independència. Així mateix, totes les associacions del municipi també han donat suport a la consulta. Per tal d'incentivar la participació, des de la plataforma ja s'ha posat a disposició dels votants una mesa de vot anticipat a partir d'aquest passat cap de setmana.


Fa un parell de mesos es va constituir la plataforma Vilanova de Bellpuig Decidei, a partir del suport unànime dels nou regidors de l'Ajuntament, govern i oposició, així com també de ciutadans anònims i totes les associacions del municipi (Associació de Dones l'Anjua, Llar de Jubilats Municipal, Club Tennis Taula, Club de bàsquet, Club d'Escacs, Club de bitlles, U.E. Vilanovenca, Grup Ecologista La Guineu del Pla, Gegants i Grallers, Agrupació Sardanista, AMPA, Grup de Bitlla, Club d'atletisme La Guinei, Grup de Lectura, Associcació de Jovent, Puntaires, Coral Verge del Lliri, Col·lectivitat de Regants, Unió de Pagesos i la Penya Blaurgrana). Des d'aleshores, i en contacte amb al Coordinadora Comarcal i la Coordinadora Nacional de les consultes, la vintena de persones que constitueixen la Plataforma han treballat per organitzar aquesta votació popular. Vilanova de Bellpuig se suma, així, als més de setanta municipis que pel proper 28 de febrer han organitzat la consulta independentista.


Les votacions a Vilanova de Bellpuig van començar aquest passat divendres, ja que per tal d'aconseguir la màxima participació possible de les 1015 persones que la Coordinadora té censades com a residents majors de 16 anys, s'ha organitzat una mesa de vot anticipat. Aquesta opció també es podrà dur a terme el proper cap de setmana, tan divendres (de 21.00h a 22.00h) com dissabte, durant la conferència que pronunciarà Carme Forcadell, periodista i responsable de comunicació de la Plataforma pel Dret de Decidir (PDD). Forcadell parlarà de la importància de realitzar aquestes consultes malgrat no siguin vinculants. L'acte tindrà lloc a Llar Municipal de Gent Gran a les 20.00h. La conferència de Carme Forcadell és el principal acte de promoció d'aquesta consulta, i també comptarà amb membres de la Coordinadora Comarcal.


Pel mateix dia 28 de febrer, les diferents entitats col·laboradores amb al Plataforma Vilanova de Bellpuig Decideix! han organitzat un seguit d'activitats culturals per donar un toc festiu a la cita. La colla de geganters i grallers La Guineu recorrerà el poble amb una cercavila, mentre que la colla sardanista Sol Ixent oferirà una exhibició de sardanes. Els qui s'acostin al local de les votacions també podran gaudir d'una xocolatada.


La plataforma organitzadora dóna a conèixer les seves activitats a través de la xarxa social Facebook i el blog www.vilanovadebellpuigdecideix.blogspot.com.

dilluns, 15 de febrer del 2010

Els regidors de Vilanova i les associacions amb la Consulta

A la primera tots els regidors de l'Ajuntament de Vilanova de Bellpuig donant suport a la consulta sobre la independència
i aquí, la colla de Geganters i grallers de Vilanova de Bellpuig també donant suport a la consulta.


divendres, 12 de febrer del 2010

TAULA DE VOT ANTICIPAT

Hola a totes i tots!!
Primer de tot, recordar-vos que aquest divendres hi ha assemblea a la sala del jovent a les vuit del vespre, per acabar de perfilar detalls.
Demà dissabte dia 13, dia de les cassoles, després de la cercavila popular amb els grallers i geganters "la guineu", es montarà una taula al costat del poliesportiu.

Aquesta taula serà informativa per tothom qui tingui dubtes o ens vulgui donar un suggeriment, i a partir de la una del migdia es podrà exercir el VOT ANTICIPAT, per aqulles que el dia de les votacions els resulta impossible venir a exercir el seu dret a vot.

El protocol de vot serà el matix; s'haurà de portar el document acreditatiu corresponent, i el sistema informàtic no permetrà que torneu a votar.

I per últim, recordar-vos que la campanya ja ha començat, i que com podeu veure al poble amb cartells i pancartes, la propaganda electoral ja hi és present, però també us volem demanar que el boca-orella és una eina molt important alhora de motivar la gent d'un poble petit com el nostre, així que esperem que feu el que estigui al vsotre abast per aconseguir una GRAN participació!

Atentament, Comissió organitzadora de la Consulta a Vilanova de Bellpuig.

Us anirem informant dels propers esdeveniments!



Notícia interessant:
www.referendumindependencia.cat/main.asp?opc=1

divendres, 5 de febrer del 2010

Preguntes més freqüents


















Quina serà la pregunta?
Està d’acord que la nació catalana esdevingui un estat de dret, independent, democràtic i social, integrat en la Unió Europea?

Com es votarà?
Mitjançant vot secret (3 opcions possibles : SI – NO – EN BLANC) dipositat a l’interior d’un sobre homologat. Aquest vot es dipositarà a l’interior d’una urna després de que els membres de la mesa hagin comprovat el dret a votar de cada elector que vulgui exercir el seu dret.

Qui podrà votar?
Totes les persones empadronades a Vilanova de Bellpuig, sigui quina sigui la seva nacionalitat, que en data 28 de febrer del 2010 hagin complert 16 anys.
Com s’acreditarà la identitat i edat dels electors?
Exhibint a la mesa electoral l’original d’algun dels següents documents:
  • Document Nacional d’Identitat.
  • Carnet de Conduir.
  • Passaport.
  • Targeta de residència
Són els documents que segons la normativa vigent acrediten la identitat de les persones, malgrat que estiguin caducats.
Els document hauran de ser els originals, (per tant, no seran vàlides les fotocòpies ni d’altres sistemes de còpia).

Com s’acreditarà el lloc on s’està empadronat?
  • Si l’adreça que consta en el document identificatori és del municipi de Vilanova de Bellpuig, queda acreditada.
  • Si hi consta una adreça en un altre municipi, l’elector haurà d’acreditar la seva residència exhibint a la mesa electoral un document emès per les administracions públiques, de data posterior a la del document identificatori, que acrediti legalment la residència: certificat d’empadronament, targeta sanitària, declaració de renda, etc.
La seva enumeració exhaustiva, així com el procediment per a obtenir gratuïtament el certificat d’empadronament, es farà properament.

On s’haurà d’anar a votar?
Hi haurà un únic Col·legi electoral i una única mesa. Aquesta mesa estarà a la sala del Jovent.

Quin serà l’horari de votació?
El mateix que el de tots els processos electorals, és a dir, de les 9 del matí fins a les 8 del vespre.

Es podrà votar per correu?
No.

On i quan es podrà votar anticipadament?
Tots aquells que el dia 28 de febrer sigueu fora de Vilanova de Bellpuig, podreu emetre també el vostre vot ja que s’ha habilitat un local per al vot anticipat.
Aquesta oficina està situada a la Sala del Jovent i estarà oberta tots els dissabtes i diumenges fins al dia 28 de febrer i exceptuat el dia 13 (les Cassoles), de 18:00 a les 20:00.
Per a poder votar anticipadament es necessiten els mateixos requisits i la mateixa documentació que el 28-F

Com es garantirà que un elector no vota dues vegades?

Cada mesa disposarà d’un ordinador connectat amb xarxa en el qual registrarà el DNI del votant. Aquesta dada quedarà registrada en una base de dades única que, mitjançant un aplicatiu informàtic, bloquejarà la possibilitat de que una persona pugui tornar a votar si ja ho ha fet

Com es garantirà que una persona que ha votat a Vilanova de Bellpuig no pugui tornar a votar en un altre lloc on també se celebri la consulta (bé aquell mateix dia, bé en una altra tanda de consultes posteriors?
Tots els Col·legis electorals que hagin obert el 13 de desembre o que obrin en dates posteriors estaran connectats permanentment a l’esmentada base de dades de DNI. Qui intenti votar per segona vegada emprant el mateix DNI veurà bloquejat aquest segon intent.

Com es garantirà del tot el procés electoral?
Es crearà una Comissió Electoral i de Control el reglament de la qual estipularà la seva composició i funcions. Aquest reglament, així com la composició d’aquesta comissió, es donarà a conèixer properament.

La Comissió organitzadora de la consulta farà campanya per alguna de les tres opcions?
Rotundament, NO. La Comissió Organitzadora de la consulta està radicalment convençuda que ha de mantenir la més estricta neutralitat i, en conseqüència, només farà campanya per a difondre la celebració de la consulta i incentivar la participació de tots els vilanovins i vilanovines.

Quedarà alguna constància de qui haurà votat?
NO. Només s’anotarà el número del DNI però no el nom. El número del DNI s’anotarà per escrit en unes graelles que seran destruïdes públicament per la Comissió Electoral en el mateix Col·legi Electoral un cop acabat l’escrutini.
El número del DNI també s’entrarà en un ordinador que estarà connectat en xarxa amb tots els Col·legis Electorals de Catalunya. El número del DNI entrat a l’ordinador, però, no serà enregistrat en cap base de dades sinó que en el mateix moment en que el número del DNI hagi estat entrat a l’ordinador, aquest serà transformat en un codi alfanumèric de 9 dígits i és aquest codi, generat de manera automàtica i aleatòria, el que serà entregistrat en una base de dades on hi constaran els codis de tots els votants de Catalunya.

dijous, 4 de febrer del 2010

Com podeu col·laborar? Qui pot votar? Qui som?


COM PODEU COL·LABORAR? Podeu col·laborar amb la Platafora VILANOVA DECIDEIX de diverses maneres:

1. Podeu assistir a les assemblees aob
ertes que es realitzen cada divendres a les 9 a la sala del jovent, i a totes les trobades i punts d'informació sobre els quals anirem informant en aquest blog.
2. Podeu enviar-nos un correu a laguineujove@gmail.com o posar-vos en contacte amb qualsevol membre de la plataforma i dir-nos si voleu col·laborar, opinar...
3. També ens trobareu al facebook: Vilanova decideix

Podeu col·laborar incorporant-vos a la plataforma, en actes pu
ntuals o econòmicament, només us eu de posar en contacte amb noalstres.

COM I QUI POT VOTAR?


Podrem votar tots els vilanovins i vilanovines majors de 16 anys siguin d’on siguin sempre i quan acreditin la seva identitat amb:

- DNI, NIE, carnet de conduir o passaport.

- Document d’identitat de cada país d’origen per als residents de la UE

- Passaport per als que no tenen permís de residència.

Acreditació de la residència:

- En cas que en el document d’identitat hi consti un domicili de fora de Vilanova de Bellpuig caldrà portar el certificat d’empadronament.

La seu electoral es comunicarà més endavant a tots els ciutadans i ciutadanes.

La Plataforma Vilanova Decideix vetllarà en tot moment que el procés sigui transparent i democràtic.


PERÒ...QUI SOM LA PLATAFORMA VILANOVA DECIDEIX?
Quan es van començar a organitzar les diverses consultes del 13D a Vilanova també vam començar a reunir-nos un grup de gent que volíem impulsar una consulta també a la nostra vila.
Després de varies trobades, ens vam posar en contacte amb totes les associacions del poble, i auqestes van donar suport a la iniciativa unànimament.

Posteriorment, vam crear una plataforma amb la gent que hi volia participar com a col·laboradora, i hem format un grup de 25 persones.
La Plataforma s'obra a la participació de tothom qui hi estigui interessat, així que qui vulgui ajudar en organitzar la consulta que ho faci posant-se en contacte amb nosaltres!



dimecres, 3 de febrer del 2010

Divendres, assemblea amb membres de la Comissió del Pla d'urgell Decideix!

Hola altre cop!!
Recordem a totes i a tots que aquest divendres a les nou del vespre a la Sala del jovent hi haurà assemblea oberta, en la qual es firxarà el calendari i es fixaràn les tasques definitives que s'han de dur a terme en els dies que queden.
Agrairïem que tothom que vol participar assistis a l'assemblea, ja que es fixarà el procediment correcte a seguir, i comptarem amb la presència de membres de la Comissió del Pla d'Urgell Decideix, els quals ens explicaràn l'experiència d'altres pobles que ja han realitzat la consulta.

Us hi esperem!!

dilluns, 1 de febrer del 2010

Xerrada-debat amb Carme Forcadell

Carme Forcadell vindrà el dia 20 de febrer a Vilanova: La xerrada-debat serà a les 9 del vespre a la sala d'actes de l'Ajuntament.
Carme Forcadell: Periodista i responsable de comunicació de la Plataforma pel Dret de Decidir (PDD)
Carme Forcadell és llicenciada en Filosofia I en Ciències de la Comunicació per la Universitat Autònoma de Barcelona I Màster en Filologia Catalana per la mateixa Universitat. Ha treballat de funcionària del Departament d’Educació des del 1985, coordinadora de normalització lingüística del Servei d’Ensenyament del Català del Departament d'Educació des del 1992 i des del 2004 assessora de llengua interculturalitat i cohesió social del Vallès Occidental. Ha publicat material didàctic i llibres de llengua i literatura, així com un diccionari. També ha col·laborat en diversos mitjans de comunicació escrivint sobre planificació lingüística, llengua, identitat. Col·labora des de fa molts anys en diverses entitats, ha estat fundadora de l’Associació per la Llengua de Sabadell, és membre de la junta directiva d’Òmnium de Sabadell, membre de l’executiva nacional de la Plataforma per la llengua, membre de la Comissió de la Dignitat i sòcia de la Plataforma pel Dret de Decidir, d'on integra la comissió de comunicació. Pel que fa a política és militant d’Esquerra des del 1999. Les opinions que expressa en aquesta entrevista també les podeu llegir regularment al seu bloc a la xarxa.
Expliqui'ns què és la PDD, qui l'integra i com s'estructura socialment:
La Plataforma Pel Dret de Decidir és una Plataforma formada per entitats i persones que treballen per la defensa i el foment del Dret a Decidir dels pobles i nacions sense estat i, en especial, en el cas del Països Catalans. En aquesta línia promou activitats i actuacions en favor del Dret de decidir.
Tothom que vol treballar o col·labora amb la PDD ho pot fer a través d'una entitat sòcia o a nivell individual si no pertany a cap entitat. Estem estructurats en comissions de treball i en nuclis territorials i també tenim molts voluntaris i voluntàries repartits pel territori, sense aquestes persones la PDD no podria fer la seva feina, crec que cal agrair-los la feina i el suport.
Per què hi va haver tant de soroll fa uns dies arran de l'assemblea de la PDD?
Els estatuts de la PDD, que es van aprovar fa un any més o menys, estableixen que per tenir dret a votació cal tenir un any d'antiguitat com a soci, amb la qual cosa hi havia entitats i persones sòcies, que havien treballat amb la PDD, però que no podien votar perquè no tenien l'any d'antiguitat. Per això el dia 29 de març es va fer una assemblea per modificar i rebaixar el termini d'antiguitat per poder votar, aquesta modificació es va provar per unanimitat.
Quines són les fonts de finançament de l'entitat?
La PDD està formada, com he dit, per entitats i associacions i per persones a títol individual que paguen una quota o aportació per fer campanyes i actuacions. No tenim cap subvenció de cap institució pública. Per això és important per a la PDD tenir moltes entitats adherides i persones sòcies, també és important fer campanyes i actes que es puguin autofinançar.
Com són les relacions amb altres entitats com ara Sobirania i Progrés (SiP).
Fins ara han fet diverses accions conjuntes. Anem camí d'una possible fusió?Sobirania i Progrés és una entitat sòcia de la PDD, en aquests moments estem fent conjuntament la campanya de recollida de signatures pel Dret de Decidir. És una entitat amb la qual compartim objectius i, per tant, hi treballem de gust i hi treballarem en el futur, però SIP és una associació formada per socis i sòcies individuals no per entitats. Crec que està bé que hi hagi associacions diferents i que puguem compartim objectius, però no crec que es prevegi cap fusió.Una de les darreres accions conjuntes va ser precisament la recollida de signatures durant els comicis espanyols, que va acabar amb una gran quantitat de taules tancades.
Com és que la llei es va aplicar diferent segons el territori? Quins van ser els resultats de la recollida?
Precisament en aquesta diferent aplicació d'una mateixa llei segons el territori es demostra l'arbitrarietat de la justícia espanyola, perquè l'objectiu era impedir la recollida de signatures pel Dret de Decidir i qualsevol excusa era bona. A Girona, per exemple, va anar força bé perquè no hi va haver entrebancs, en canvi a les Terres de l' Ebre, on la guàrdia civil va tancar la majoria de taules, va anar malament, a Barcelona va anar bé en alguns indrets i malament en altres, depenent de l'actuació policial. Va ser una recollida desigual, crec que podem parlar d'unes 15 mil signatures recollides.Ara s'ha anunciant que la PDD farà una nova acció per Sant Jordi.
Ens en pot donar alguns detalls?
Per Sant Jordi volem continuar aquesta recollida de signatures, que es va veure dificultada per les actuacions de la policia, perquè va deixar molts voluntaris i voluntàries sense poder recollir el que s'havien proposat. Es tracta, doncs, d'acabar aquesta actuació i d'acabar tot el material previst per al dia 9 de març. De fet es seguirà el mateix procediment, sortir al carrer i recollir signatures i vendre mocadors amb el logotip de la PDD, aprofitant que el dia de Sant Jordi hi ha moltes persones que surten al carrer a comprar llibre i roses o a passejar.
Quin és el futur de la PDD?
Ajudarà a aconseguir que els catalans acabem tenint el dret de decidir? Podem ser optimistes?Crec que la PDD ha de continuar treballant perquè cada cop hi ha més persones que són sobiranistes, ja sigui per motius econòmics, socials, polítics o personals. Considero que la PDD ha d'emparar i aglutinar totes aquestes persones que poden tenir diferents sensibilitats polítiques, però que comparteixen que Catalunya ha de poder decidir sobre les coses que l'afecten. Crec que si els catalans i catalanes ho volem s'aconseguirà, perquè les lleis es poden canviar, les lleis han d'estar al servei de les persones i no al contrari. En aquest sentit sóc optimista.
És compatible ser portaveu de campanyes de la PDD i ser militant d'Esquerra a la vegada? Formo part de la comissió de comunicació de la PDD i com a tal he actuat de portaveu per als actes del 9 de març. Quan una persona o una entitat es fa sòcia de la PDD o hi vol col·laborar no se li pregunta quines són les seves preferències polítiques ni personals, l'únic que cal és que comparteixi els objectius de la PDD i que treballi amb il·lusió.
Enllaços interessants:

Vilanova de Bellpuig DECIDEIX!!!!


Hola a totes ia tots, aquest és el blog que us anirà informant sobre les novetats i la informació referent a la realització de la consulta sobre la independència a Vilanova de Bellpuig.
La consulta al nostre poble, la realitzarem el dia 28 de Febrer de 2010, així que el compte enrera ja ha començat pel nostre petit municipi.

En primer lloc, volem animar a tothom qui estigui interessat en informar-se o participar en l'organització de la consulta, a posar-se en contacte amb nosaltres:
- Cada divendres a les 9 del vespre fem assemblea a la sala del Jovent.
- Envia un correu a laguineujove@gmail.com.

Tant bon punt vam sentir el rumor sobre la realització d'una consulta a Arenys de munt, des del nostre poble vam aplaudir l'actuació, ja que ells van ésser capaços de trobar una manera mitjançant la qual expressar les ganes de decidir sobre el futur del nostra poble, posant de manifest que la organització poular ha estat capaç de passar per davant dels partits polítics.
Així , van organitzar una consulta popular des del poble, pel poble i independentment de les institucions.

Un esdeveniment així no s'ha vist quasi mai en aquest país, de manera que molta gent va viure amb molta il·lusió i esperança aquella diada del 13D.

Ningú en absolut pot titllar aquesta consulta d'antidemocràtica, innecessària o negativa, ja que aquesta ha sorgit de la necessitat d'expressar la nostra opinió, la necessitat de preguntar a tothom una qüestió que ens neguen des de fa segles, sense discriminar ni excloure a niungú.
Per tot això, és un dels actes més democràtics, populars i trascendentals que s'han dut a terme des de l'adveniment del que alguns han batejat com a "democràcia".

Sobre els resultats de les consultes realitzades el passat 13D, han sorgit múltiples interpretacions i opinions.
Nosaltres us deixem punts sobre els quals basem la nostra opinió i per la qual creiem que va ésser un èxit:
1. Era una consulta organitzada exclussivament per la gent, on partits polítics i institucions no varen participar, de manera que creiem que aconseguir un 35% de participació en unes votacions (i més d'un 90% a favor del sí) que no comptaven amb recolzament dels partits, que els mitjans de comunicació es varen limitar a fer cròniques curtes i poc profundes, la propaganda electoral era finançada mitjançant l'aprotació de voluntaris i lo aconseguit en les activitats, etc.

2. Vatenir més ressò a nivell internacional que a l'estat espanyol.

3. Van poder votar els immigrants i els joves de 16 a 18 anys.

4. La organització va ser molt correcta, i ara la majoria de pobles que no la van fer al 13D s'estàn organitzant per fer-la en una de les properes dues convocatòries.

I aquests són uns quants dels punts pels quals creiem que va ser una jornada molt positiva, però també creiem que és necessari ser autocrítics i intentar millorar alguns punts febles, com:

1. El col·lectiu de joves de 16 a 18 anys va ser un dels més abstencionistes(no se'n van enterar?, passen de tot?no els motiva decidir?)...per això dins les nostres possibilitats pretenem arribar a aquest grup i proporcinar-los ganes i motius per participar.

2. Tot i que un 35% de població mobilitzada a votar és un percentatge molt considerable i sabem que és difícil arribar a tothom, a Vilanova volem aconseguir una gran xifra de participació, que mitjançant les activitats que realitzarem i el boca-boca pretenem que sigui molt alta.

3. Pretenem que sigui una jornada que quedi gravada a les ments de Vilanovins i Vilanovines, recordant la data com aquell dia en el qual se'ls va preguntar oficialment per una causa que no fos les eleccions i l'entrada al poder dels partits polítics.

4. També pretenem que aquest només sigui un pas més cap al camí del dret a decidir, ja que aquesta consulta no tindrà resultats vinculants: esperem que amb una alta participació i un fort ressò es pugui arribar a fer un referèndum nacional.


En aquest blog doncs, anirem informant-vos de les diferents activitats que realitzarem durant la campanya.

De moment, a més de reunir-nos cada divendres hem programat una xerrada/debat el divendres dia 20 de febrer a la sala d'actes de l'Ajuntament (9 del vespre): En aquesta xerrada es parlarà amb profunditat sobre tots els temes que interessin de la consulta, i tota la població interessada podrà preguntar i donar la seva opinió. L'acte anirà a càrreg de la Vicepresidenta de la Plataforma pel dret a decidir, amb membres de la comissió Pla d'Urgell decideix, i membres de la comissió de Vilanova.

Durant aquesta setmana programarem i penjarem aquí el calendari definitiu de la campanya:
actuacions del grup de sardanes, bastoners, grallers i geganters, xocolatada popular, cassoles, pancartes i difusió, punts d'informació, etc.

Però és necessari que TOTHOM que tingui alguna idea o vulgui participar es posi en contacte amb nosaltres!!Només així aconseguirem els veritables objectius d'aquesta consulta.

Properament, també penjarem el llistat d'associacions que donen suport a la consulta, que per ara ja són la majoria.

Comissió organitzadora de la Consulta a Vilanova

El poder de decidir és únic i exlussivament de qui vol i el sap exercir, només els peixos morts segueixen la corrent!