dilluns, 1 de febrer del 2010

Vilanova de Bellpuig DECIDEIX!!!!


Hola a totes ia tots, aquest és el blog que us anirà informant sobre les novetats i la informació referent a la realització de la consulta sobre la independència a Vilanova de Bellpuig.
La consulta al nostre poble, la realitzarem el dia 28 de Febrer de 2010, així que el compte enrera ja ha començat pel nostre petit municipi.

En primer lloc, volem animar a tothom qui estigui interessat en informar-se o participar en l'organització de la consulta, a posar-se en contacte amb nosaltres:
- Cada divendres a les 9 del vespre fem assemblea a la sala del Jovent.
- Envia un correu a laguineujove@gmail.com.

Tant bon punt vam sentir el rumor sobre la realització d'una consulta a Arenys de munt, des del nostre poble vam aplaudir l'actuació, ja que ells van ésser capaços de trobar una manera mitjançant la qual expressar les ganes de decidir sobre el futur del nostra poble, posant de manifest que la organització poular ha estat capaç de passar per davant dels partits polítics.
Així , van organitzar una consulta popular des del poble, pel poble i independentment de les institucions.

Un esdeveniment així no s'ha vist quasi mai en aquest país, de manera que molta gent va viure amb molta il·lusió i esperança aquella diada del 13D.

Ningú en absolut pot titllar aquesta consulta d'antidemocràtica, innecessària o negativa, ja que aquesta ha sorgit de la necessitat d'expressar la nostra opinió, la necessitat de preguntar a tothom una qüestió que ens neguen des de fa segles, sense discriminar ni excloure a niungú.
Per tot això, és un dels actes més democràtics, populars i trascendentals que s'han dut a terme des de l'adveniment del que alguns han batejat com a "democràcia".

Sobre els resultats de les consultes realitzades el passat 13D, han sorgit múltiples interpretacions i opinions.
Nosaltres us deixem punts sobre els quals basem la nostra opinió i per la qual creiem que va ésser un èxit:
1. Era una consulta organitzada exclussivament per la gent, on partits polítics i institucions no varen participar, de manera que creiem que aconseguir un 35% de participació en unes votacions (i més d'un 90% a favor del sí) que no comptaven amb recolzament dels partits, que els mitjans de comunicació es varen limitar a fer cròniques curtes i poc profundes, la propaganda electoral era finançada mitjançant l'aprotació de voluntaris i lo aconseguit en les activitats, etc.

2. Vatenir més ressò a nivell internacional que a l'estat espanyol.

3. Van poder votar els immigrants i els joves de 16 a 18 anys.

4. La organització va ser molt correcta, i ara la majoria de pobles que no la van fer al 13D s'estàn organitzant per fer-la en una de les properes dues convocatòries.

I aquests són uns quants dels punts pels quals creiem que va ser una jornada molt positiva, però també creiem que és necessari ser autocrítics i intentar millorar alguns punts febles, com:

1. El col·lectiu de joves de 16 a 18 anys va ser un dels més abstencionistes(no se'n van enterar?, passen de tot?no els motiva decidir?)...per això dins les nostres possibilitats pretenem arribar a aquest grup i proporcinar-los ganes i motius per participar.

2. Tot i que un 35% de població mobilitzada a votar és un percentatge molt considerable i sabem que és difícil arribar a tothom, a Vilanova volem aconseguir una gran xifra de participació, que mitjançant les activitats que realitzarem i el boca-boca pretenem que sigui molt alta.

3. Pretenem que sigui una jornada que quedi gravada a les ments de Vilanovins i Vilanovines, recordant la data com aquell dia en el qual se'ls va preguntar oficialment per una causa que no fos les eleccions i l'entrada al poder dels partits polítics.

4. També pretenem que aquest només sigui un pas més cap al camí del dret a decidir, ja que aquesta consulta no tindrà resultats vinculants: esperem que amb una alta participació i un fort ressò es pugui arribar a fer un referèndum nacional.


En aquest blog doncs, anirem informant-vos de les diferents activitats que realitzarem durant la campanya.

De moment, a més de reunir-nos cada divendres hem programat una xerrada/debat el divendres dia 20 de febrer a la sala d'actes de l'Ajuntament (9 del vespre): En aquesta xerrada es parlarà amb profunditat sobre tots els temes que interessin de la consulta, i tota la població interessada podrà preguntar i donar la seva opinió. L'acte anirà a càrreg de la Vicepresidenta de la Plataforma pel dret a decidir, amb membres de la comissió Pla d'Urgell decideix, i membres de la comissió de Vilanova.

Durant aquesta setmana programarem i penjarem aquí el calendari definitiu de la campanya:
actuacions del grup de sardanes, bastoners, grallers i geganters, xocolatada popular, cassoles, pancartes i difusió, punts d'informació, etc.

Però és necessari que TOTHOM que tingui alguna idea o vulgui participar es posi en contacte amb nosaltres!!Només així aconseguirem els veritables objectius d'aquesta consulta.

Properament, també penjarem el llistat d'associacions que donen suport a la consulta, que per ara ja són la majoria.

Comissió organitzadora de la Consulta a Vilanova

El poder de decidir és únic i exlussivament de qui vol i el sap exercir, només els peixos morts segueixen la corrent!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada